Veteranlandsfinale 2023

Veteranlandsfinale 2023

Publisert av Linda Fuglesang Tveito den 11.06.23. Oppdatert 11.06.23.

VETERANLANDSFINALEN 2023

Speaker nummer to Thomas Holmen forsov seg til årets landsfinale for Veteraner som gikk av stabelen på Roppemoen Motorsenter 10.juni. Speaker Mats Bjerknes tok dette på strak arm og holdt "hjulene i gang" frem til Holmen kom på banen, bokstavelig talt. I mens kom det hjelp fra uventet hold, Goldagsløpets kjente speaker stemme Ove Stuveseth holdt Mats Bjerknes med selskap til Holmen kom.

Vidar Øynebråten forsove seg i hvert fall ikke til veteranlandsfinalen. Med to solide heatsiere i 1. og 2. omgang så det lovende ut for Øynebråten. Ikke minst var vi spent på den uoffisielle duellen mellom Runar Maribo fra NMK Nedre Hallingdal og Øynebråten. Mange konkurranser dem i mellom som har blitt til mange års vennskap igjennom bilcross. Sønnene Henning Maribo og Håvard Øynebråten hadde også en intern konkurranse om å bygge den beste bobla til gamlekara. Derfor var skuffelsen stor da Øynebråten fikk girkasse problemer i 3.omgang og Øynebråten står uten gir. Poengsummen holdt til en E-finale, men Øynebråten og bobla kunne ikke stille til start. Vi unner Runar Maribo seieren på hjemmebane, men gleder oss allerede til neste års veteranlandsfinale. For da håper vi Øynebråten er revansjesugen. 

Startnummer 3- Vidar Øynebråten Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Ragnar Løstegård var først ut av våre medlemmer, men var uheldig i 1.omgang, bilen stoppa og Løstegård kom derfor ikke til mål. I 2.omgang så det lovende ut helt i fra start da Løstegård kom susende som nummer to over kulen. Velger alternativen i andre runde, kommer akkurat ikke forbi bilen som leder. Løstegård er ikke fornøyd med det og tar´n i neste innersving og vinner hele heatet. I 3.omgang er Løstegård fjerde mann over kulen, fortsetter kunsten å krabbe en plass i første innersving. Ligger på tredje plass, kjører godt og sparer alternativen til siste runde og kniper da 2.plassen. Men, med en omgang med brudd så holder det dessverre ikke til en finale. 

Startnummer 54 - Ragnar Løstegård Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Torbjørn Engene ledet 1.omgang, snurrer dessverre og står igjen i sandbanken. I 2.omgang tar han starten og er først over kulen, men blir forbikjørt på langsletta. Holder 2.plassen inn til mål. 3.omgang blir en 3.plass og med totalt 12 poeng holder dette dessverre ikke til en finale. 

Startnummer 113- Torbjørn Engene Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Hege Jensvoll var eneste dama som rulla frem til start denne dagen. Jensvoll er ingen hvem som helst og har en imponerende seiersliste bak seg og var det noen som kunne hamle opp med gutta så er det Jensvoll. I 1.omgang kjører Jensvoll inn til en 3.plass, holdt tempoet i et hardt heat selv om hun slet med understyring. I 2.omgang er hun nummer to over kulen, men får en sladd på bilen på langsletta og blir forbikjørt. Ender på en 4.plass i denne omgangen. I 3.omgang er Jensvoll nok en gang startrask og kommer svevende over kulen som nummer to. Sparer alternativen til siste runde, men det hjelper ikke og ender på en 4.plass igjen. Med 11 poeng totalt holder ikke dette til finale i dette selskapet. Men, vi satser på at Hege Jensvoll ble frustrert nok over å ikke slå Ragnar Løstegård på startlista som var dagens mål, til at hun stiller til start i neste års landsfinale for Veteraner. I tillegg stiller Jensvoll til start i årets Landsfinale for Damer neste helg, så konkurrentene kan nok vente seg en revansjelysten dame til start der. 

Startnummer 47- Hege Jensvoll Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Oddgeir Leikvold har ikke kjørt bilcross på 32 år når han børster støv kjøredressen og kommer til start denne helga. I 1. omgang kjører Leikvold inn til en 4.plass, i 2.omgang kjører han inn til en 5.plass. 3.omgang har han fått fart på kassa, men havner i et sammenstøt i starten og blir dessverre stående i sandbanken. Leikvold sitt mål denne dagen var å være hel og fin når løpet var over og det var han. 

Startnummer 57- Oddgeir Leikvold Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Torgeir Østro hadde som mål å komme til start. Det gjorde han, men til mål kom han aldri. Med tre brudd, sto han med 0 poeng til slutt. I 3.omgang var han uheldig og var med i et sammenstøt med 4 av 5 biler i heatet. Kommer seg i gang igjen, men for sent. Blir tatt igjen med en runde av ledende bil og kjører av og ned i depo. 

 

Vi gratulerer Runar Maribo med seieren på hjemmebane og er imponert over kjøringen. Ikke minst fikk vi tårer i øynene når vi så bildene av far og sønn i målområdet når seieren var et faktum. Se bilcross.no for å lese om seiersklemmen. Vi gleder oss til neste landsfinale. Og om ryktene stemmer, så var det Maribo og Golingsgjengen som vant banketten. 

 

RESULTAT

1. Runar Maribo - NMK Nedre Hallingdal - 10-10-10 - 30 poeng

2. Tommy Eng - NMK Hamar - 10-10-10 - 30 poeng

3. Morten André Lie - KNA Eiker - 10-10-10 - 30 poeng

26. Vidar Øynebråten - NMK Gol - 10-10-0 - 20 poeng

29. Ragnar Løstegård - NMK Gol - 0-10-7 - 17 poeng

52. Torbjørn Engen - NMK Gol - 0-7-5 - 12 poeng

58. Hege Jensvoll - NMK Gol - 5-3-3 - 11 poeng

82. Oddgeir Leikvold - NMK Gol - 3-1-0 - 4 poeng

84. Torgeir Østro - NMK Gol - 0-0-0 - 0 poeng

 

 

Nå er veteranlandsfinalen over og vi ser oss tilbake til et fantastisk arrangement på Roppemoen. Det er ikke mange dagene til Landsfinalen for damer går av stabelen, 17.juni. Se her hvilke damer fra NMK Gol som stiller til start: Landsfinale damer.