Tema Trening Bilcross

Tema Trening Bilcross

Publisert av Linda Fuglesang Tveito den 14.06.23. Oppdatert 14.06.23.

TEMA TRENING I BILCROSS HOS NMK GOL

NMK Gol har nå gjennomført to Tema Treninger i bilcross denne sesongen, med stor suksess. En Tema Trening er en egen trening med fokus på et bestemt område. Bakgrunnen for at dette ble dratt i gang var når undertegnede startet å kjøre bilcross i en alder av 39 år. Jeg fant raskt ut at når en starter å kjøre bilcross i voksen alder, så kreves det litt ekstra trening for å bryte noen innarbeidede reflekser som har fått satt seg godt fast etter over 20 år bak rattet. Etter å ha kjørt ett klubbløp høsten 2021 hadde jeg min første sesong med bilcross i fjor. Jeg forsto at om jeg skal bli bedre, må jeg aktivt gå inn for det. Så vil tiden vise om det lar seg gjøre. I motocross miljøet snappet jeg opp at de hadde Tema Treninger med bestemte fokusområder. Derfor har jeg i år spurt klubben om vi kan kjøre en form for Tema Trening for bilcross. NMK Gol har mange dyktige sjåfører som kan dele av sin kunnskap, og klubben er svært åpen for nytenkning. Selv med rare ønsker fra "gamle damer". 

Det første vi dro i gang var egen Tema Trening for Ferske Juniorer, som aldri hadde kjørt eller har kjørt lite bilcross. Her kom det syv ferske juniorer med ledsager for å få en gjennomgang av Asle Brenno. Tema Trening for Nybegynner Junior og tema her var:

  • start og startplata
  • sikkerhet om bilen stopper under løp
  • ellers andre viktige ting å vite når en er ny

Tema trening Nybegynner Junior. Foto: Linda F. Tveito

Det kan være utfordrende for noen å komme helt fersk på trening, sammen med mange andre erfarne sjåfører. Ved å ha denne første treningen felles var målet å senke skuldrene og klargjøre de ferske juniorene for treninger og løp i fremtiden. Tilbakemeldingene var utelukkende positive. 

 

Tema Trening - Sporvalg

Så var det tid for Tema Trening for alle klasser. Vi er heldige i klubben og kan benytte oss av solid kompetanse fra egne sjåfører og Far og Sønn Løstegård stilte seg positive til å bli med på dette. Det var ca. 25 stykker som tok turen for å delta på Tema Trening Sporvalg med kveldsmat og sosial samling etter trening. Noen kom med bil og andre kom uten, kun for å delta på Tema og det sosiale. Tema Trening foregår slik at det blir delt informasjon og kunnskap om tema som er bestemt, gjerne mens en går banen for å kunne se å forklare samtidig. Etterpå kan den som ønsker det teste både bil og seg selv for å se om en kan ha fanget opp noe nytt.

 Som sagt får tiden vise om det nytter å lære nye kunster i voksen alder. Det gikk i hvert fall så som så etter denne Tema Treningen for undertegnede, når jeg virkelig skulle satse og prøve noe nytt. Det gikk et sukk igjennom Far Løstegård i tårnet når jeg la bilen opp på to hjul i svingen, heldig for meg kom jeg ned igjen på fire hjul og det føltes litt ut som å kjøre karusell. Som Far Løstegård sa etter trening (rolig og litt humrende, på Løstegards vis); mulig du satsa litt over evne nå. Skal si meg enig i det, men jeg kjente i hvert fall hva jeg gjorde feil. Så noe positivt kom det ut fra treningen. Et godt råd fikk jeg også av en junior: "Altså Linda, om du skal gasse hardt, så må du bremse hardt også. Du bare gasser hardt du"! Tar til meg den. 

 Neste Tema Trening vil ha tema: Start. Og da må det være mulig selv for meg, å holde alle fire hjula godt planta i startplata. 

 

Tema trening Sporvalg. Foto: Linda F. Tveito