Sommerløp i Valdres

Sommerløp i Valdres

Publisert av Linda Fuglesang Tveito den 03.06.24. Oppdatert 17.06.24.

SOMMERLØP 2024 - HOS NMK VALDRES

NMK Gol hadde elleve førere som tok turen over til Valdres for å kjøre Sommerløpet 2024, arrangert av NMK Valdres. Dette løpet er også en del av Sommercup 2024. Sommercup 2024 er en åpen cup som gjennomføres over tre løp, hvor deltagerne kan samle poeng. En kan delta i klassene Junior, Senior, Dame og Veteran. Gjeldene løp som er en del av Sommercup 2024 er:

  • Løp 1 - Roppecrossen - NMK Nedre Hallingdal - 11.mai
  • Løp 2 - Sommerløpet 2024 - NMK Valdres - 1.juni
  • Løp 3- Finaleløp - NMK Hønefoss - 24-25. august 

Deltagerne får poeng etter finale plassering i A, B og C finale, 1.-16.plass. Vinneren får høyest poengsum 20p. Foreløpig resultatliste for Sommercup 2024 etter løp 1 og 2, kan du finne nederst på denne siden i PDF dokument. 

 

JUNIOR

I klassen Junior stilte fem førere til start. Sander Skredderberget, Adrian Nikolai Tveito, Sara Brenno, Simen Østenfor og Eskil Turhus. Sistnevnte var klar for løp men etter mange timer skruing dukket det opp en utfordring med transport over til Valdres. Unge Turhus viste råd, fikk låne en tett skap henger av Goffa og Onkel Tuhus, lastet opp bil, seng og nødvendige provianter. Koblet til traktoren og tok turen over fjellet. Det ble dessverre kortvarig lykke for Turhus, da han etter ti meter kjøring ble snurret i starten i 1.omgang og fikk ødelagt bilen. Men, denne unggutten har vist at han finner løsninger så han kommer sterkere tilbake!

 

Derimot viste de fire andre førerne i Junior klassen at de kan kjempe i toppen. Samtlige av førerne kom i finaler. Sander Skredderberget kjørte seg rett i A-finale, og kjempet godt. Kom ut som nummer fem i starten og plukket bil etter bil og kjempet seg til en 3.plass. 50% av B-finalen besto av Golinger, Simen Østenfor, Sara Brenno og Adrian Nikolai Tveito. Tveito vant B-finalen tett etterfulgt av Brenno og kjørte seg opp til A-finale. I A-finalen overtok han bilen han delte med mamma Tveito som kjørte i klassen Damer og akkurat hadde vært ute å kjørt finale. Bilen var nesten uten gear og A-finalen til Tveito Junior ble kjørt i 3.gear. Høyt nivå på alle NMK Gol sine Juniorer og vi kan si oss svært fornøyd med løpet. 

1.pl. Ask L. Jacobsen NMK Nore og Uvdal, 2.pl. Stian Bårdseth NMK Hamar og Sander Skredderberget NMK Gol. 

 

 Resultater klasse Junior

3.plass - Sander Skredderberget - 10-7-5 - 22 poeng

6.plass - Adrian Nikolai F. Tveito - 10-3-7 - 20 poeng

7.plass - Sara Brenno - 3-7-3 - 15 poeng

11.plass - Simen Østenfor - 7-5-0 - 12 poeng

 

SENIOR

I klassen Senior stilte seks førere til start, Håvard Øynebråten, Bjørnar Livgård, Vidar Øynebråten, Thomas Medgård, Andreas Langehaug og Magnus Ransedokken. Tre av gutta kjørte seg inn til finaler. Vidar Øynebråten kjørte C-finale, Bjørnar Livgård kjørte B-finale og Håvard Øynebråten kjørte A-finale. Øynebråten klatret opp på pallen og endte til slutt på en 3.plass. 

1.pl. Petter Leihol, NMK Valdres, 2.pl. Arild Olderløkken NMK Nord-Gudbrandsdal og 3.pl. Håvard Øynebråten NMK Gol

Resultater Senior

3.plass - Håvard Øynebråten - 10-7-10 - 27 poeng

8.plass - Bjørnar Livgård - 5-10-7 - 22 poeng

12.plass - Vidar Øynebråten - 3-5-5 - 13 poeng

17.plass - Thomas Medgård - 5-5-0 - 10 poeng

18.plass - Andreas Langehaug - 2-2-5 - 9 poeng

20.plass - Magnus Ransedokken - 0-7-0 - 7 poeng

Håvard Øynebråten. Foto: Linda F. Tveito

DAMER

l klassen Damer stilte undertegnede Linda F. Tveito som eneste Goling til start i denne klassen. I de første innledende rundene var ikke sjåføren helt på plass, men det kom seg i siste innledende og med en heatseier her holdt det til en A-finale. I A-finalen var girkassa kranglete og andre gir måtte holdes på plass. Klarte og klatre noen plasser etter en dårlig start og endte på en 2.plass.