Sesongstart 2023 for NMK Gol medlemmer

Publisert av Linda Fuglesang Tveito den 03.05.23. Oppdatert 03.05.23.

Sesongstart 2023 for NMK Gol medlemmer.

Helgen 29-30 april 2023 var det sesongstart for flere av NMK Gol sine medlemmer. Bilcross sesongen er offisielt i gang.

Det var Hallinger å kjørte bilcrossløp både på Dokka og i Kongsberg denne helgen.

NMK Fluberg

NMK Fluberg ønsket velkommen til Vårløp på Vinjarmoen motorbane på Dokka lørdag 29 april. Flere av NMK Gol sine juniorer hadde tatt turen over for å forsøke å kvalifisere seg til årets juniorlandsfinale som går av stabelen 5.august 2023 hos NMK Modum og Sigdal.

Junior

Andre Leikvold fikk en knallstart på sitt første løp i år. Heatseier i alle tre omgangene og dermed rett i A-finale. En grei start i finalen, mistet styringen og kjørte ut. Endte på en 4.plass totalt. Kvalifiserte seg til årets juniorlandsfinale og er fornøyd med en bra start på sesongen.

Andre Leikvold

Sigurd Sortebråten og Eskil Turhus kom begge til B-finalen. Sortebråten endte opp med en 9.plass totalt. Fornøyd med mye kjøretrening og en fin start på sesongen. Eskil Turhus ledet B-finalen til siste runde og snuste så vidt på en A-finale plass og kvalifisering til årets juniorlandsfinale. Men, bilen sa stopp pga. ødelagt drivknute og Eskil Turhus mistet ledelsen. Endte tilslutt på en vel fortjent 10.plass totalt. Sara Brenno var uheldig i innledende hvor hun var med i et par sammenstøt og ble blant annet presset ut av banen i siste omgang. Kom seg allikevel til C- finale og endte totalt på 16. plass. Joakim Finstad var uheldig med bilen og fikk bare kjørt et par runder i 1. heat.

Damer

Guro Leikvold stilte som debutant i dameklassen og ble satt i fellesstart med de andre damene. Tok gode starter og havnet i et par sammenstøt. God debut. Fornøyd med trening og god læring, synes det var artig og gleder seg til neste løp.

Rallycross

Eirik Hesla Berget, 1.plass i rallycross.

NMK Kongsberg

NMK Kongsberg og Basserudåsen Motorbane er årets damelandsfinale bane, som går av stabelen 17. juni 2023. Se NMK Kongsberg for mer informasjon. Det var derfor flere av NMK Gol sine damer som denne helgen tok turen til Kongsberg for å børste støv (eller rettere sagt snø) av bilene for å få kjørt banen før damelandsfinalen som kommer i juni. Noen av bilene ble måkt frem fra snøhaugen for å rekke Vår løpet på Basserudåsen denne helgen. Til og med speakerduoen Mats Bjerknes og Ole Thomas Westby kommenterte at det ikke var likt golingsgjengen å komme uten golingsfarger på bilene. Siden det bare var en av fem biler som hadde golingsfarger antok de at vi hadde handlet biler på vei ned til Kongsberg.

Rallycross

I klassen rallycross u/2,4 stilte Elias Gilen (17 år) til sitt aller første løp med rallycross bil. Målet var å teste bil, og selv med streng beskjed fra far Gilen om å ta det med ro, kun være med i starten også trekke seg litt tilbake for så å teste bil og bane kjørte Elias Gilen inn til 2.plass i to omganger. De tre andre heat omgangene endte i 0 poeng grunnet blant annet strømtom på startplata og et lite sammenstøt med autovernet da grusen før svingen ikke spilte på lag. Alt i alt virket han fornøyd med å teste rallycrossbilen og vi gleder oss til å følge med på utviklingen, for her er det potensiale i en fersk rallycross sjåfør.

Elias Gilen etter sammenstøtet med autovernet. Foto: Elias Gilen

Junior Trening

Adrian Solbakken (14 år) kjørte sin første junior trening i mamma Silje Solbakkens bil. Imponerende kjøring første gang i en bilcross bil, farta ble større og større for hver omgang og mamma Silje må nok se seg over skulderen om de kjører i samme klasse i fremtida. Det kan bli vanskelig å holde Solbakken junior bak seg.

Adrian Solbakken og Silje Solbakken

Adrian Solbakken. Foto: Stian Ormestad, bilcross.no

Junior

Tinni Jensvoll Møllerplass delte bil med mor Jensvoll som ville teste banen før damelandsfinalen. Tinni kjørte bra med to heatseiere, en 2.plass og to 3.plasser. Kom seg til B-finale med en fin start, men havnet mitt i klynga hvor det skjedde mye hun ikke kunne styre. På en to tre sto det to biler i autovernet og en av dem var Tinni Jensvoll Møllerplass. Endte likevel på en 10.plass sammenlagt. Knall bra kjørt.

F.v. Tinni Jensvoll Møllerplass. Foto: Stian Ormestad, bilcross.no.

Damer

Hege Jensvoll og Silje Solbakken møtte hverandre til start i C-finale etter mye god kjøring og flere heatseiere var Jensvoll raskest ut fra start og ledet helt til mål, med Solbakken rett bak. Henholdsvis 11. og 12.plass totalt på damene fra NMK Gol.

Hege Jensvoll

Hege Jensvoll kjørte inn til heatseier i 5.omgang og som speakerduen påpekte når hun rullet over målstreken; "Kjenner vi Hege Jensvoll rett så er hun ganske høy på seg selv nede i depo nå".

Mailen Ottem kjørte også bra og endte totalt på en 17.plass etter D-finalen. For undertegnede Linda Fuglesang Tveito kunne det virke som at bilen ble kjøpt på vei ned til Kongsberg, i tillegg til at sjåføren hadde glemt noe av kunnskapene lært i fjor. Endte på en 25.plass totalt.

Neste løp for flere av NMK Gol sine medlemmer er Roppecrossen, 20.mai arrangert av NMK Nedre Hallingdal. I skrivende stund er det 12 NMK Gol medlemmer påmeldt her.