Sankthanscrossen 2023 - Modum og Sigdal

Publisert av Linda Fuglesang Tveito den 26.06.23. Oppdatert 26.06.23.

NMK GOL HADDE 17 MEDLEMMER SOM DELTOK PÅ SANKTHANSCROSSEN HOS MODUM OG SIGDAL HELGEN 24-25 JUNI 2023

JUNIOR

I Junior klassen var det 56 førere til start og NMK Gol hadde 8 av dem på Sigdal denne helgen. Best ut kom Andre Leikvold som kom rett i A-finale og endte med en solid 3.plass. Joakim Finstad kjørte seg til en B-finale, var nervøs før start da han ikke har kjørt denne banen før. Allikevel presterer han med en 7.plass. Tinni Jensvoll Møllerpass kjørte seg til en C-finale selv om hun mistet et dekk i innledende omgang. I C-finalen var Møllerplass uheldig i starten og ble offer for sporskifte som førte til at hun ble stående i autovernet. Kom seg i mål og bilen som ble delt med mor Jensvoll gikk rett i B-finale damer. Godt brukt bil etter denne helgen.

Andre Leikvold etter målgang i A-finalen. Foto: Linda F. Tveito

Joakim Finstad. Foto: Stian Ormestad

JUNIOR TRENING

Her hadde NMK Gol to førere, Adrian Solbakken som var med i sitt 5. løp og Adrian Nikolai Fuglesang Tveito som deltok i sitt første. Det var ikke bare NMK Gol som hadde Adrian´er til start, det var ikke mindre enn fire av syv med dette navnet. Speakerne omtalte junior trening som selveste Adrian cup. Adrian Solbakken tok også med seg hjem pris for stevnets fineste bil, kåret av teknisk.

Adrian Nikolai F. Tveito sjekker om Adrian Solbakken er klar før start. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Adrian Nikolai F. Tveito i farta. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

SENIOR

Håvard Øynebråten og Arne Storebraaten kjørte seg direkte til A-finale. Begge har prestert kjøring på høyt nivå hele helgen og i A-finalen kjøres det inn til en 3.plass for Øynebråten og 4.plass for Storebraaten. Med dette har de kvalifisert seg til årets landsfinale for seniorer.

Håvard Øynebråten. Foto: Stian Ormestad

Starten går i Arne Storebraaten og Håvard Øynebråten sin A-finale. Foto: Linda F. Tveito

Lars Løstegård kjørte godt hele helga, selv med noe tekniske utfordringer. C-finalen var ingen unntak når det gjaldt god kjøring, men det holdt ikke til noe opprykk- 14.plass totalt.

Lars Løstegård. Foto: Linda F. Tveito

I en av de innledende omgangen var Andreas Langehaugen strålende fornøyd når han holdt følge med selveste Bjørnar Endrerud fra naboklubben NMK Nedre Hallingdal i sin Escort mk2ér. Maska ble derfor lang, når Langehaugen etter målgang fikk greie på at Endrerud hadde manglet et gir hele omgangen. Langehaugen fikk tilbake selvtilliten og gjorde sin D-finale spennende fra start til slutt. Han kjørte smart og godt, sparte alternativen til siste runde. Det gikk et sukk igjennom Golingsgjengen helt på slutten da Langehagen satte siste støtet før mål og prøvde å komme seg forbi. Dessverre gikk ikke dette, men som alltid med sitt blide vesen leverer Langehaugen publikumsvennlig kjøring.

Andreas Langehaugen jakter boble. Foto: Stian Ormestad

DAMER

Hege Jensvoll og Linda F. Tveito stilte til start. Tveito var uheldig og ble offer for sporskifte i andre omgang og tok seg en luftetur. Bilen ble ikke kjørbar etter denne runden og bilen kunne derfor ikke fullføre stevnet. Hege Jensvoll gjorde sin B-finale spennende for Golingsgjengen. Kommer som nummer to ut av start og jakter lederen fra start til slutt. Krabber innpå og sparer alternativen til siste runde og når det ser ut som at Jensvoll kan ha en sjans til å knipe ledelsen med å ta alternativen, så punkterer hun. NMK Gol gjengen står på tå for å få med seg det som skjer og det høres over hele tribunen.

Hege Jensvoll og Tinni Jensvoll Møllerplass deler bil. Foto: Stian Ormestad.

Tveito klatrer på bilen som skifter spor. Foto: Stian Ormestad

RESULTATER JUNIOR

1.plass - Kristoffer Øyen - NMK Fluberg - 10-10-7-5-10 - 42 poeng

2.plass - Martin Hauge - KAK Kristiansand Automobilforbund - 7-10-7-10-10 - 44 poeng