SMÅDØLFESTIVALEN 2023

Publisert av Linda Fuglesang Tveito den 27.07.23. Oppdatert 28.07.23.

RESULTATER FOR NMK GOL SINE FØRERE PÅ SMÅDØLFESTIVALEN 2023 - HELGEN 21-22-23 JULI

Smådølfestivalen ble i helgen arrangert av NMK Nore og Uvdal. Til start stilte det 191 sjåfører i klassene Rallycross, Damer, Junior, Junior trening, Senior og Veteran. For mange er dette sommerens høydepunkt og mange av NMK Gol sine medlemmer stilte til start her, hele 21 stykker. To av dem kom på pallen!! Begge ganske ferske førere, på henholdsvis 17 og 40 år!

RALLYCROSS

Pallplass i Rallycrossklassen, hvor Elias Gilen var eneste fører fra NMK Gol i denne klassen, han er 17 år og kjører sin første sesong med Rallycross. Det var spennende å se hvordan han hevdet seg med de store gutta. I de syv innledende omgangene ble det tre heatseiere, tre andreplasser og en tredjeplass. Gilen sto da med 56 poeng og en sikker plass i A-finalen. Her viste Gilen at de store gutta må jobbe for å holde den unge sjåføren bak seg. Gilen kjørte inn til en solid 3.plass. NMK Gol gratulerer!!

Elias Gilen i svart Volvo 240. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

DAMER

Også i dameklassen ble det pallplass, tre av NMK Gol sine damer kom til finale. Hege Jensvoll og undertegnede Linda F. Tveito kom begge til B-finale. I tillegg til de andre sterke damene i denne B-finalen, er jo ikke Jensvoll noen "hvem som helst". Skulle den ferske Tveito klare å slå den erfarne Jensvoll for aller første gang, og i tillegg i en B-finale? Som speaker Ole Thomas Westby sa: "nå Tveito, nå må du sette den gamle kjerringa på plass". Gammel og gammel, det var i hvert fall utrolig morsomt å klare og vinne foran en dame som Jensvoll fordi hun er meget dyktig. Ikke bare var det artig å kjøre seg opp til en A-finale, men å stå på startstreken i et A-finale heat på Smådølfestivalen sammen med Silje Solbakken, det var utrolig morsomt.

Linda F. Tveito kniper seieren i B-finalen rett foran Hege Jensvoll. Foto: Stian Ormestad

Som nevnt hadde Solbakken kjørt seg inn til en solid A-finale plass med fem heatseiere og to andreplasser i innledende omganger. Solbakken var uheldig i A-finalen og punkterte på det ene framhjulet. Tveito kom på 3.plass, Solbakken 4.plass og Jensvoll 7.plass totalt.

JUNIOR

Det var fire Juniorer som kom til finale på søndag. I D-finale var Andre Leikvold, han knallet til og kjørte seg opp i C-finale. Endte på en 15.plass totalt.

Sander Skredderberget lå godt an til en mulig A- finale da han fikk ødelagt motorfeste og drivaksel. Med god hjelp fra klubbmedlemmer, venner og mor som hentet deler sent lørdag kveld, fikk Skredderberget bilen i gang igjen og klarte å samle nok poeng til en B-finale. Dette ble en svært spennende B-finale hvor Skredderberget leder til siste sving og blir dessverre forbikjørt i siste sekund. Så nære en A-finale. Men allikevel en svært solid plassering, totalt på 7.plass. Skredderberget hadde også selskap av Tinni Jensvoll Møllerplass i denne B-finalen. Jensvoll Møllerplass hadde to heatseiere, tre andreplasser og to tredjeplasser i innledende omganger. Jensvoll Møllerplass henger lenge med i teten i B-finalen, krabber opp på 2.plass da hun kniper Skredderberget etter alternativen. Men sklir ut og mister plassen igjen. En svært spennende B-finale.

Tinni Jensvoll Møllerplass. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Eskil Turhus kjører sin første sesong som Junior i år og imponerer stort. Etter syv innledende omganger har Turhus seks heatseiere og en andreplass og ligger på 1.plass med totalt 67 poeng. Svært imponerende av den unge sjåføren som er klar til A-finale. Her kjempes det hardt og Turhus er svært nære pallen. Ender på en 4.plass, noe som er en imponerende prestasjon i dette storløpet. Det var tre generasjoner Turhus som var sammen om denne begivenheten denne helgen. Det var en rørt mor og en svært stolt Gommo og Goffa som heiet fra sidelinja. Som Goffa Turhus sa på spørsmålet om han var stolt: " klart jeg er stolt, jeg er kanskje bare ikke så flink til å vise det". Og det har både Goffa og unge Turhus all grunn til å være. Svært strålende prestasjon!

Eskil Turhus. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

JUNIOR TRENING

Adrian Solbakken, Adrian Nikolai F. Tveito og Sander Bråten deltok i Junior Trening, Bråten for aller første gang. Utrolig morsomt og følge gutta runde for runde og se utvikling i både fart og kjøreteknikk. De andre juniorene skal nok ikke føle seg for trygge neste år, når disse gutta kan delta i Junior klassen.

Adrian Solbakken. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Adrian Nikolai F. Tveito. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Sander Bråten. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

SENIOR

Stian Modalen var eneste senior som kjørte seg inn til en finale. Med fire knallsterke heatseiere, to andreplasser og en tredjeplass i innledende omganger var Modalen klar for B-finale. Her gikk det ikke helt veien og Modalen endte på en solid 9.plass totalt.

Stian Modalen jager motstanderen tett. Foto: Stian Ormestad

Igjen er det mange som snakker om hvor mye de setter pris på samholdet i klubben, alle hjelper og støtter hverandre. Både små og store er sammen og skaper minner for resten av livet. Det var skruing i sene nattetimer, leker og morsomt med barn i alle aldre, fra 3 til 60+

1.plass - Sunniva Rudi - NMK Nore og Uvdal - 10-10-10-7-10-10-10 - 67 poeng

2.plass - Ingrid Maria Fulsås - NMK Nore og Uvdal  - 7-10-10-10-0-10-10 - 57 poeng