Resultater fra Landsfinale for Junior 2023

Resultater fra Landsfinale for Junior 2023

Publisert av Linda Fuglesang Tveito den 06.08.23.

LANDSFINALE FOR JUNIOR 2023 - SIGDAL MOTORSENTER - 5. AUGUST

NMK Gol hadde åtte juniorer som stilte til start i årets Landsfinale for Junior på Sigdal Motorsenter, arrangert av NMK Modum og Sigdal. Du kan lese om hvem som stilte til start HER. Alt gikk ikke etter planen og flere uventede hendelser kom som lyn fra klar himmel. Bokstavelig talt! Det var 113 førere i alderen 14 til 18 år som var klare for å kjempe om årets tittel: "Norges beste Junior". Førerne kom fra førti forskjellige klubber fra hele landet, og bare NMK Hamar hadde flere førere enn NMK Gol, med sine 10 førere. Det sier mye om en klubb som NMK Gol, når en har nest flest Juniorer som har kvalifisert seg til årets Landsfinale av førti klubber fra hele landet. For å kvalifisere seg til å delta på en Landsfinale må en være blant de seks beste i et kvalifiseringsløp før dette løpet. Så bare det å kunne delta, er en solid prestasjon i seg selv. Tar vi med NMK Nedre Hallingdal sine to kvalifiserte Ullrik Granum og Steffen Aasen, så var Hallingdal godt representert i denne landsfinalen. Det sier noe om nivået på Hallingdals sine Juniorer i grenen bilcross. 

NMK Gol vet fra tidligere prestasjoner hos våre Juniorer at de ofte leverer på et høyt nivå. Så spenningen var stor før årets landsfinale. Hvem kunne hevde seg i toppen? Men allerede kvelden før startet en noe trøblete oppladning for Eskil Turhus 15 år, det viste seg at det var trøbbel med radiatoren og servoen var ikke som den skulle. Turhus fikk selv fikset radiatoren men resten var han usikker på hvordan han skulle klare å fikse. Turhus bestemte seg for å stå opp kl.05.00 neste morgen for å forsøke å fikse dette. Men mens han sov tok klubbvenninne Tinni Jensvoll Møllerplass grep, og fikk hjelp av Kristian Lien fra NMK Hamar og hans kammerat Joakim Grønvold m/flere. De satte i gang og fikset bilen til Turhus og langt på natt var de ferdig. Mamma Turhus kunne med stor glede overraske sin sønn tidlig neste morgen med at bilen var startklar takket være Jensvoll Møllerplass og de andre. Om noen lurer, så er det dette som gjør denne sporten så suveren. Det knives og kjempes mot hverandre på banen, men en hjelper hverandre utenfor. Vi takker NMK Hamar for at dere har så trivelige klubbmedlemmer. 

Tinni Jensvoll Møllerplass og Kristian Lien fikser bilen til Eskil Turhus. Foto: Linda F. Tveito

Eskil Turhus var svært glad og stilte til start kl.08.30. I første omgang tok han en suveren 2.plass. I andre omgang, ryker dessverre drivakselen. I tredjeomgang kommer Turhus ut som nummer tre fra start, krabber en plass og holder så godt han kan følge med lederen Tobias Spangen og kjører inn til en solid 2.plass. Spangen er den som senere denne dagen tar seieren og kan titulere seg som "Norges beste Junior". NMK Gol Gratulerer. I dette selskapet kommer en ikke til noen finaler med to andreplasser og en ødelagt drivaksel dessverre. Kommer på 54.plass totalt. 

Eskil Turhus. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Andre Leikvold 16 år startet sin førsteomgang med en heatseier, før han i andre omgang får girkasse trøbbel og mister alle gir og kommer ikke i mål. I tredjeomgang sikrer han seg en 2.plass. Men som klubbkamerat Turhus kommer en ikke til noen finale med en 0-poenger på dette nivået. Kommer på 40.plass totalt. 

Andre Leikvold før start. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Sigurd Sortebråten 15 år kjører godt i sin første omgang, hvor han kom i samme heat som klubbkamerat Joakim Finstad. Finstad har klampen i bånn og tar heatseieren her, mens Sortebråten kjører inn til en 3.plass. I andre omgang er Sortebråten sugen på å hevde seg i toppen og det gjør han. Kjører så grusen spruter, tar ledelsen og alt ser ut som det skal klaffe for unggutten. Helt til noen få meter før målstreken, der snurrer Sortebråten og mister ledelsen ender på en sur 3.plass. I tredjeomgang blir det nok en 3.plass og Sortebråten havner på en totalt 49.plass. 

Sigurd Sortebråten. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Simen Østenfor 17 år har flere solide starter og kommer godt ut av det i flere omganger. Men, sliter dessverre med girkassa og har flere hendelser der han ikke får bilen i andre gir i flere av omgangene. Noe som gjør at Østenfor mister flere plasseringer gjentatte ganger, men leverer allikevel to 3.plasser og en 4.plass. Totalt på en 62.plass. 

Simen Østenfor. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Joakim Finstad 18 år levere som nevnt tidligere en strålende heatseier i sin førsteomgang. Og er klar for å fortsette dette i sin andre omgang, kommer ut som nummer to fra start og ligger godt an da han i andre runde også får girkassetrøbbel, totalhavari og Finstad får ikke kjørt sin tredjeomgang. Totalt på 76.plass. 

Joakim Finstad. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Sara Brenno 16 år er uheldig i sin førsteomgang og kjører i betongkanten og tar en drivaksel. Bilen fikses og Brenno får fullført alle sine omganger og blir nummer 85. totalt. 

Sara Brenno. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Sander Skredderberget 15 år sleit allerede på trening med bremser og gir. Noe som også ble godt synlig igjennom alle omgangene under løpet. Det var lett å se at Skredderberget slet med bilen og det gjenspeilet seg også i resultatene. Selv med tidenes heiagjeng ble det kun 108. plass totalt på Sander Skredderberget. Pappa Skredderbergets kammerat og mekaniker for Sander med tidenes lufthorn.

Sander Skredderberget. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Tinni Jensvoll Møllerplass 17 år var helgas mest uheldige. I førsteomgang knivet Jensvoll Møllerplass om andreplassen i siste runde. Jenta er ikke kjent for å gi seg. Det er det ikke sikkert den store Volvoen som kom fra alternativsporet viste, og kanskje håpet han at den "vesle" jenta skulle gi seg først. Jensvoll Møllerplass holdt nok gassen litt for lenge denne gangen, noe som resulterte i en sladd og rett i autovernet i ca. 70km/t. En stygg bråstopp som gjorde at det gikk et stort sukk igjennom publikumslia. Til sykehuset og traumeteam bar det, der viste det seg at det var en mindre indre blødning og en nyre som hadde fått gjennomgå. Vi er alle glade for at det gikk så bra som det gjorde, men vi er ganske sikre på at den jenta der gir seg ikke først neste gang heller. 

Bilen til Tinni Jensvoll Møllerplass etter den stygge bråstoppen. 

 

Det er ikke ofte samtlige av NMK Gol sine sjåfører har så mye trøbbel, men slik ble det denne gangen. Men, det skulle ikke stoppe her. Før finalene kom det et solid uvær over Sigdal Motorsenter og de fleste krøp inn under telt og markiser. Så slo lynet ned i en mast i depoet og flere personer ble truffet av lynet. Deriblant tre stykker som var familie og venner til NMK Gol sine deltagere. Etter alt hell så har det gått fint med samtlige, og vi retter en stor takk til arrangøren NMK Modum og Sigdal for godt gjennomført løp. Selv når det smeller til med uventede hendelser som lyn fra klar himmel. 

Vår egen Audun Vestenfor var løpsleder så vi viste at arrangementet var i trygge hender. 

Foto: Stian Ormestad

Godt med publikum. Foto: Stian Ormestad

RESULTATER

1.plass - Tobias Spangen - NMK Hamar - 10-10-10- 30 poeng

2.plass- Kristoffer Øyen - NMK Fluberg - 10-10-10 - 30 poeng

3.plass- Henrik Håkonsen - NMK Gardermoen - 10-10-10 - 30 poeng

NMK Gol Gratulerer. F.v. Øyen, Spangen og Håkonsen. Foto: Stian Ormestad

40.plass - Andre Leikvold - NMK Gol  - 10-0-7 - 17 poeng

49.plass - Sigurd Sortebråten - NMK Gol - 5-5-5 - 15 poeng

54. plass - Eskil Turhus - NMK Gol - 7-0-7 - 14 poeng

62.plass - Simen Østenfor - NMK Gol - 5-3-5 - 13 poeng

76.plass - Joakim Finstad - NMK Gol - 10 -0 -0 - 10 poeng

85.plass - Sara Brenno - NMK Gol - 3-3-3 - 9 poeng

108.plass - Sander Skredderberget  - 1-1-0 - 2 poeng

112.plass - Tinni Jensvoll Møllerplass - 0-0-0- 0 poeng