ROPPECROSSEN 20. MAI 2023

ROPPECROSSEN 20. MAI 2023

Publisert av Linda Fuglesang Tveito den 21.05.23.

          ROPPECROSSEN 20 MAI 2023

   Foto: Linda F. Tveito

 

«DE GAMLE ER ELDST»

Lørdag 20.mai kom sommeren samtidig med bilcrossløp på Roppemoen Motorsenter på Flå i Hallingdal. NMK Gol hadde totalt 16 medlemmer som stilte til start. Roppemoen er årets landsfinalebane for årets veteranlandsfinale og flere veteraner hadde tatt turen for å få litt kjøretrening før årets landsfinale. Strålende sol og masse bra kjøring.

De gamle er eldst er et ordtak som blir brukt når eldre klarer å beseire de yngre konkurrentene. Det må vi si kan passe etter helgas løp. Det var utrolig gøy å se Vidar Øynebråten og Ragnar Løstegård finne frem unggutta i seg. Begge var påmeldt i to klasser, veteran og senior, begge hadde med seg sønnene som en del av mekaniker teamet, Håvard Øynebråten og Lars Løstegård .  

Far Øynebråten kjørte seg til en B-finale i klassen veteran og vant denne. I A-finalen ventet blant annet klubbkamerat Løstegård og en mangeårig «rival» fra NMK Nedre Hallingdal, Runar Maribo. Finalen gikk ikke helt som planlagt og Øynebråten valgte å bryte, for å spare bobla til finale kjøring også i klassen senior. Endte på totalt 4.plass i klassen veteran.

Det var hektisk aktivitet i depot mellom hvert heat, hvor «boblemafiaen» drev med aktiv snøkjøling av boblemotoren.

 

Maribo og Øynebråten side om side i depot for å kjøle boblemotor til neste omgang.

Øynebråten var også i B-finale i klassen senior, imponerende nok vant han også denne. Også i denne A-finalen ventet Runar Marino fra NMK Nedre Hallingdal. Som viste seg og skulle være nær umulig å slå denne første sommerdagen på Roppemoen. Runar Maribo stilte også i både klassen veteran og senior. Maribo vant samtlige heat i begge klasser og ble en soleklar nr. 1 med full pott i både klassen veteran og senior. Øynebråten synes det er morsomt å kjempe med en gammel rival og selv om Maribo nå er soleklar favoritt til veteranlandsfinalen på egen hjemmebane. Bør han nok se seg over skulderen etter Øynebråten, for han har fått blod på tann! Øynebråten sier: jeg er veldig fornøyd med dagen, gleder meg til landsfinalen. Men da skal jeg ha skikkelig bil. Så om det ikke var skikkelig bil vi så på Roppecrossen i helga, da gleder vi oss veldig til 10.juni og veteranlandsfinalen.

 

 

 

 

Vidar Øynebråten. Foto: Linda F. Tveito

Far Løstegård skal nok også gi konkurrentene motstand etter det vi så denne helga. Ragnar Løstegård kjørte seg til B-finalen i klassen senior. Her kjørte han sundt drivaksel og selv om han da hadde kjørt seg rett til en A-finale i klassen veteran, fikk han ikke kjørt denne finalen. Ifølge Far Løstegård var dette dårlig mekaniker arbeid av Lars Løstegård Junior, sagt med et glimt i øyet. Løstegård er også veldig fornøyd med dagen og dette ga mersmak til veteranlandsfinalen. Så vil tiden vise om Junior blir byttet ut i mekaniker teamet innen den tid.

I senior klassen var også Eirik Hesla Berget og Ruben Setra. Berget hadde biltrøbbel hele dagen og plundra med bensintilførselen. Kom allikevel til C- finale, lå å jaga lederen her og hadde trua da hjulet smalt og den finalen var over. Ruben Setra kjørte seg rett til A- finale, men delte bil med samboer Mailen Ottem som kom i A-finale damer. Her var Ottem uheldig og måtte bryte da det ble girkassehavari. Setra kunne derfor ikke stille til start i sin A-finale.

 

RESULTATER

VETRAN

1.plass – Runar Maribo – NMK Nedre Hallingdal

2.plass – Steinar Stokke – NMK Bergen

3.plass – Jan Erik Sevaldholet – NMK Krabyskogen

4.plass – Vidar Øynebråten 1-7-10 – totalt 18 poeng

6.plass – Ragnar Løstegård 5-7-10 – totalt 22 poeng

 

SENIOR

1.plass – Runar Maribo – NMK Nedre Hallingdal

2.plass – Glenn Robert Haugen – NMK Nedre Hallingdal

3.plass – Sondre Stener Olsen – NMK Kongsberg

4.plass- Vidar Øynebråten - 10-7-3 totalt 20 poeng

6.plass – Ruben Setra – 7-10-10 totalt 27 poeng

11.plass – Ragnar Løstegård – 3-7-7 totalt 17 poeng

14.plass – Eirik Hesla Berget – 3-5-7 totalt 15 poeng

 

JUNIOR

Hele ni juniorer fra NMK Gol stilte på startplata i Roppecrossen 2023.  Eskild Turhus ble beste junior på en 9.plass totalt. Turhus ratter Volvo 850 så det ser ut som en lek. Heatseier i første, 3.plass i 2. og 3.omgang selv med girkassetrøbbel. Holdt til B-finale og kjørte denne kun med 2. gir. Selv med ett gir knivet unge Turhus om 2.plassen her, det ble vist svartflagg, som egentlig var til bilen bak. Kjørte da av banen og fikk 9.plass totalt. Surt at mulig landsfinale billett røyk pga. misforståelser. Men Turhus tar det med godt humør og er alt i alt fornøyd med dagen.

 

 

Sander Skredderberget og Eskil Turhus. Foto: Linda F. Tveito

Simen Østenfor var sammen med Turhus i B-finalen. Kjørte bra i innledende selv om han ikke var helt fornøyd med bilen. Sander Skredderberget og Andre Leikvold var begge i C-finale. Skredderberget hadde heatseier i 1.omgang, rota bort seier i 2.omgang da han la bilen på to hjul rett før målstreken. Drivaksel problemer både i 3. omgang og C-finale og må bryte der. Irriterende og en forferdelig bil å kjøre ifølge unge Skredderberget men fornøyd med dagen allikevel. Leikvold la bilen på taket i samme finale og endte løpet der.

 

Sander Skredderberget mister ledelsen når han legger bilen opp på to hjul rett før målstreken. Foto: Linda F. Tveito

Resultater

1. Jonas Nygård – Martinsen – NMK Larvik

2. Helene Nakkerud – NMK Drammen

3. Remi Julin- Torgersen – NMK Modum og Sigdal

9. Eskil Turhus – 10-5-5 – 20 poeng

11. Simen Østenfor – 5 -10-5 – 20 poeng

12. Sander Skredderberget – 10-7-1 – 18 poeng

13. Andre Leikvold – 0-3-10 – 13 poeng

17. Idar Håva Eiklid – 5-5-3 – 13 poeng

19. Joakim Finstad – 3-1-7 – 11 poeng

24. Sara Brenno – 0-3-3- 6 poeng

27. Sigurd Sortebråten – 0-0-0-0

 

JUNIOR TRENING

Adrian Solbakken

 

 

 

Adrian Solbakken. Foto: Linda F. Tveito

DAMER

Her stilte Mailen Ottem og Linda Fuglesang Tveito til start. I tillegg til Guro Leikvold som debutant. Ottem hadde to heatseiere og en omgang med bryt pga. tekniske problemer og kjørte seg allikevel rett til A-finalen. Her ble det girkassehavari for Ottem som endte totalt på en 6.plass. Tveito skulle en tro prøvde seg på Blodstrupmoens «dirty tricks» i et forsøk på å tåkelegge hele Flå. Bilen harka og gikk på tre sylindre, men tåkelegginga kunne godt bedre om Tveito hadde klart å legge seg foran alle konkurrentene.

Resultat

1.Hanne Jobine Eriksen – NMK Nedre Hallingdal

2.May Iren Natten Frydenlund – NMK Nedre Hallingdal

3.Emma Haug – NMK Krabyskogen

6.Mailen Ottem – 10-0-10- 20 poeng

7.Linda Fuglesang Tveito – 7-7-5 – 19 poeng