Landsfinale Damer 2023

Landsfinale Damer 2023

Publisert av NMK Gol den 20.06.23.

LANDSFINALE FOR DAMER 2023

 

Landsfinale for damer ble gjennomført hos NMK Kongsberg 17.juni 2023. Det har aldri tidligere vært så mange deltagere i en damelandsfinale. Hele 110 damer stilte til start denne helgen. NMK Gol hadde fem spente førere med og to av dem var blant topp ti. Det er en fantastisk prestasjon. Nivået er skyhøyt og det er veldig artig at Hallingdal har damer som hevder seg i teten. 

Mailen Ottem var den av NMK Gol sine damer som gjorde det aller best, hun ble Norges 5.beste dame. Ottem dro i land hele tre heatseiere i de innledende rundene, bare det er en prestasjon i seg selv. Hun sto da med 30.poeng, full pott og kom rett til A-finale. I finalen lå Ottem som nr. 2 i andre runde, før hun blir dyttet rundt og bilen får tekniske problemer. Hun må derfor bryte i nest siste runde. Ottem ender på 5.plass totalt, i tillegg til å kvalifisere seg til seniorlandsfinale for åpen klasse. Gratulere med en strålende prestasjon.

Mailen Ottem i midten sammen med finale konkurrentene. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Silje Solbakken kjører fantastisk godt og kan hamle opp med damene, nesten uansett hvem bil hun stiller med. I innledende runder tar hun heatseier i første, 2.plass i andre og ny heatseier i tredje omgang. Det resulterer i en B-finale, hvor hun kjører inn til en 3.plass og blir da Norges 8. beste dame. NMK Gol har to helt råe damer helt i toppen, Norges råeste bilcrossdamer. Det er helt fantastisk bra. 

Silje Solbakken etter en av to heatseiere. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Guro Leikvold hadde heatseier i første omgang, smatt unna et sammenstøt som klubb venninne Hege Jensvoll var involvert i og kom først i mål. I andre omgang ble det 5.plass og i siste omgang ble det en 4.plass. Dette holdt ikke til noe finale i dette "laget" , men til en flott 53. plass totalt. 

Guro Leikvold og Far Leikvold før trening på fredag. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Hege Jensvoll var som nevnt involvert i et kraftig sammenstøt i sin første innledende omgang. Her barket det sammen fire biler og Jensvoll kom seg ikke til mål. Jensvoll er ikke en som gir seg av den grunn og gir konkurrentene en real kamp og kjører inn til to 2.plasser i omgang to og tre. Ingen finale på Hege Jensvoll, 54.plass totalt.

Hege Jensvoll som bil nr. 3 - Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Linda Fuglesang Tveito var uheldig og kjørte i stykker bilen i to av tre omganger. Rullet over mål tross tross vansker med styringen. I andre omgang var bilen hel og det ble en 2.plass. Med dette nivået holder ikke dette til noen finale og Tveito ender på en 74.plass. 

Linda F. Tveito. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

 

En gjeng med gale damer, sol, sommer og et fantastisk arrangement av NMK Kongsberg, gjorde helgen til en fest. NMK Gol hevder seg i toppen og det er utrolig morsomt. Nå venter vi bare på neste års landsfinale. 

 

Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

1. plass - Hilde Follaug - NMK Kvinesdal - 10-10-10 - 30 poeng

2. plass - Andrine Rafoss - NMK Konsmo - 10-10-10 - 30 poeng

3.plass - Åshild Onstad - NMK Valdres - 10-10-10 - 30 poeng

5.plass - Mailen Ottem - NMK Gol - 10-10-10 - 30 poeng

8.plass - Silje Solbakken - NMK Gol - 10-7-10 - 27 poeng

12. plass - Hanne Jobine Eriksen - NMK Nedre Hallingdal - 10-10-7 - 27 poeng

31. plass - May Iren Natten Frydenlund - NMK Nedre Hallingdal - 7-10-3 - 20 poeng

42. plass - Eirin Holmen - NMK Nedre Hallingdal - 7-3-7 - 17 poeng

53. plass -  Guro Leikvold - NMK Gol - 10-1-3 - 14 poeng

54. plass - Hege Jensvoll - NMK Gol - 0-7-7 - 14 poeng

74.plass - Linda F. Tveito - NMK Gol - 1-7-1 - 9 poeng

88. plass - Emma Bråten - NMK Nedre Hallingdal - 1-3-3 - 7 poeng

105. plass - Nina Bjerknes Skullestad - NMK Nedre Hallingdal - 0-0-0 - 0 poeng