Gardermoen & 1. NM runde i Rallycross 27-28. mai

Gardermoen & 1. NM runde i Rallycross 27-28. mai

Publisert av Linda Fuglesang Tveito den 29.05.23.

KVALIFISERINGSLØP FOR JUNIOR OG SENIOR LANDSFINALEN HOS NMK GARDERMOEN OG 1.RUNDE I NM I RALLYCROSS PÅ MELHUS

NMK Gardermoen

NMK Gol hadde ti førere til start når NMK Gardermoen inviterte til kvalifiseringsløp i helgen. Tre av førerne til Gol kvalifiserte seg til juniorlandsfinalen 5.august hos NMK Modum og Sigdal, det var Joakim Finstad, Tinni Jensvoll Møllerplass og Simen Østenfor. I tillegg kvalifiserte Lars Løstegård seg til seniorlandsfinalen i Vikedal

Stemningsbilde i depoet. Foto: Mette Finstad

Adrian Solbakken kjørte sitt tredje løp som junior trening og synes det var en artig bane som han fikk god fart på. I junior klassen var det to stykker som kjørte seg opp til neste finale. Idar H. Eiklid og Eskil Turhus  kom til C- finale hvor Turhus kjempet seg til 2.plass og kjørte seg opp til B- finale, selv med gåen drivaksel. I B-finalen var da Turhus, Simen Østenfor og Tinni Jensvoll Møllerplass klare for å kjempe om A- finale og kvalifiseringsplass. Jensvoll Møllerplass trakk det lengste strået og kom til A-finalen. I A-finalen var Joakim Finstad og Jensvoll Møllerplass klare til kamp. Jensvoll Møllerplass lå som nummer to i første runde, men punkterte og brøyt. Finstad leverte et knall avslutning og endte på 4.plass. 

Fordi det allerede var to finalister i A-finalen som hadde kvalifisert til juniorlandsfinalen var Østenfor heldig og kvalifiserte på 8.plass. Eskil Turhus var igjen uheldig og var en plass unna å kvalifisere, slik som han var på Flå forrige helg.  NMK Gol er imponert over ferdighetene til sine juniorførere, sesongen er så vidt i gang og vi gleder oss stort til fortsettelsen.  Det er stor stas og være mange på løp sammen. 


F.v. Adrian Solbakken og Simen Østenfor. Foto: Silje Solbakken. 

 

I senior klassen stilte Lars Løstegård, Hege Jensvoll og Stian Olsen. Jensvoll var klar for C-finale og Løstegård kjørte rett i A-finale. Da det var under tretti påmeldte er det kun de tre beste som kvalifiserer seg til senior landsfinalen. Derfor gjaldt det for Løstegård og "stå i ramma" og sikte på pallen. Løstegård innfridde og kjørte en suveren finale og endte på 2.plass. 

Lars Løstegård. Foto: Silje Solbakken

Hege Jensvoll og Tinni Jensvoll Møllerplass. Foto: Silje Solbakken

I klassen Rallycross stilte Elias Gilen til start. I 1. og 2. omgang hadde Gilen tekniske problemer, han hang med i starten men etter noen hundre meter stoppet bilen. Til tredje runde var feilen funnet og Gilen var mer enn klar. Lå som nummer to ut av start, og hadde full kontroll på de andre hele heatet. Kjørte taktisk godt og for oss som står på sidelinja ser det ut som han leker med de andre. Vi gleder oss til bilen funker 100 %. Gilen kjørte inn til heatseier. Men med to brudd holdt ikke dette til finale. 

RESULTATER 

Junior

1. Mats Vegard Østheim - NMK Hønefoss

2. Helene Nakkerud - NMK Drammen

3. Magnus Hansen Øverland - NMK Hamar

4. Joakim Finstad - NMK Gol

6. Tinni Jensvoll Møllerplass - NMK Gol

8. Simen Østenfor - NMK Gol

9.Eskil Turhus -NMK Gol

11. Idar H. Eiklid - NMK Gol

Senior

1. Simen Vian - Spydeberg motorklubb

2. Lars Løstegård - NMK Gol

3. Sondre Wielecki - Spydeberg motorklubb

11. Hege Jensvoll

16. Stian Olsen

RALLYCROSS

1. Alf-Johan Stabel - KNA Indre Ytre Østfol

2. Thomas Ler - NMK Melhus

3. Kasper Sevaldholet - NMK Krabyskogen

7. Elias Gilen - NMK Gol

JUNIOR TRENING

Adrian Solbakken - NMK Gol

 

1. NM RUNDE I RALLYCROSS

Eirik Hesla Berget kjørte 1.runde i Rallycross på Melhus. 

1. omgang - 7.tid

2.omgang - 3.tid

3.omgang - DNF (pga. drivakselbrudd) 

4.omgang - 9.tid

Fikk da 3.spor i B-finale som ble kjempet til siste meter, og endte noen beskjedne tideler bak opprykksplass. En 3-sekunders tidsstraff etter finalen plasserte han tilslutt på en 4.plass i finalen, og 8.plass totalt. Hesla Berget og teamet er alt i alt super fornøyd med starten på årets NM sesong. Følg: EHB Motorsport på Facebook for flere oppdateringer igjennom sesongen.