GOLDAGSLØPET 2023

Publisert av Linda Fuglesang Tveito den 19.07.23. Oppdatert 19.07.23.

GOLDAGSLØPET 2023 - HELGEN 15-16 JULI

Goldagsløpet, Norges største bilcrossløp ble arrangert for 33 år på rad. Det var deltagerrekord med hele 278 førere til start. I klassen Senior deltok 143 førere, 20 av dem var NMK Gol sine egne medlemmer. I Damer var det 28 førere, 5 av dem fra NMK Gol. I Junior var det 70 førere på startstreken og 10 av dem fra NMK Gol. I Rallycross var det 27 førere, 3 fra NMK Gol. I Crosskart Extreme var det 10 sjåfører, ingen var fra NMK Gol.

VINNER AV GOLDAGSLØPET 2023

Hjemmefører Silje Solbakken dro i land seieren i Dame klassen. Solbakken er en stabil og dyktig sjåfør som kan vise til flere gode resultater, blant annet har hun vunnet Smådølfestivalen to år på rad i 2021 og 2022. At Solbakken er en stødig sjåfør viste hun også denne helga. Selv om Solbakken var syk hele helga, lite mat og lå under dyna og samlet krefter i mellom slaga kjørte hun seg opp fra B til A-finale. Som Solbakken selv sa når hun kom i mål: "en helt sjuk følelse"! NMK Gol synes det er ekstremt artig at vinneren er fra egen klubb.

Silje Solbakken tar innersvingen på konkurrentene. Foto: Stian Ormestad

SENIOR

NMK Gol hadde sjåfører i nesten alle finalene i klassen senior. Først ute var Arne Turhus i F-finale, han var uheldig og stoppet pga. tekniske problemer og kom ikke i mål. Endte tilslutt på en 31.plass totalt. I E-finalen var Andreas Langehaug, han endte til slutt på 25. plass.

Ragnar Løstegård imponerte stort denne helga, med tre strake seiere i de tre første rundene. Lå godt an til å sikre seg plass i en A-finale sammen med sønnen Lars Løstegård da han i fjerde omgang ble dyttet av banen. Selv med 0 poeng her, holdt dette til en plass i C-finale sammen med Sondre Evjen. Løstegård endte totalt på en 16.plass, mens Evjen kjørte seg opp til en B-finale.

Lars Løstegård i fult driv. Foto: Stian Ormestad bilcross.no

Ragnar Løstegård. Foto: Stian Ormestad.

Som nevnt kjørte Sondre Evjen seg opp fra C til B-finale. Men, Evjen hadde ikke tenkt til å stoppe her. I B-finalen stiller han til start med Ola Rustberggard og Håvard Øynebråten. Det blir en hard og intern kamp mellom golingene. Evjen sikrer seieren også i denne finalen og er klar til en A-finale. Rusteberggard ender på en totalt 8.plass og Øynebråten på en 10.plass.

Ola Rustberggard. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Sondre Evjen. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

I A-finalen venter Lars Løstegård sammen med fire andre bobler på at Evjen skal gjøre seg klar. Med Evjen på startstreken blir dette en ren boblefinale. Evjen ender på 3.plass og Løstegård på en 4.plass. Imponerende plasseringer med 143 førere til start.

A-finale senior Goldagsløpet 2023. Foto: Linda F. Tveito

Lars Løstegård. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

JUNIOR

Tre av juniorene til NMK Gol kjørte seg til en B-finale. Andre Leikvold, Joakim Finstad og Eskil Turhus sto på startstreken i det som viste seg å bli en svært spennende B-finale hvor alt kunne skje. Den som ledet mistet hjulet og Leikvold tok over ledelsen. Både Finstad og Leikvold punkterte på høyre frem dekk og Turhus var meter fra seier. Men, Leikvold klarte å rulle over målstreken først med vrengt dekk og var klar for A-finale

Selv med nytt dekk i A-finalen skjedde det samme igjen for Andre Leikvold, og han kom dessverre ikke i mål pga. punktering. Endte allikevel på en solid 4.plass.

Joakim Finstad. Foto: Stian Ormestad

Andre Leikvold. Foto: Stian Ormestad

Eskil Turhus. Foto: Kari Beate Turhus

RALLYCROSS

Elias Gilen, Geir-Ingar Mythe og Stian Modalen kjørte i klassen Rallycross. Modalen brøyt pga. tekniske problemer og Mythe fikk ikke stilt til start i siste innledende omgang og kom derfor ikke i noe finale. Unge Gilen derimot var med tre andreplasser og en tredjeplass i innledende omgang klar for B-finale. Her kom han dårlig ut fra start på det glatte føret, men endte allikevel på en 10.plass totalt. Gilen er kun 17 år og kjører sin første sesong med rallycross. Han viste imponerende kjøreegenskaper tross sin unge alder. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Stian Modalen

Tross helgens regnvær var det godt med publikum hele helgen. NMK Gol takker alle som bidro til at helgen ble en suksess, vi gleder oss allerede til neste år. En ekstra takk til Stian Ormestad og  bilcross.no for atter en gang fantastiske bilder fra løpet.