Eliteracet 2024

Eliteracet 2024

Publisert av Linda Fuglesang Tveito den 20.05.24. Oppdatert 27.05.24.

ELITERACET 2024 HOS NMK NORD-GUDBRANDSDALEN - HELGEN 18.-19. MAI 

NMK Gol stilte til start med syv førere. I Junior klassen var det Sara Brenno, Simen Østenfor, Eskil Turhus og Adrian Solbakken, sistnevnte deltok i sitt aller første løp. Det er alltid spennende når en deltar i sitt aller første løp, og det skulle vise seg å gå veldig bra. 

I Dame klassen stilte Tinni Jensvoll Møllerplass, Silje Solbakken og Linda F. Tveito. 

JUNIOR

Eskil Turhus hadde tekniske utfordringer med bilen og meldte avbud etter første dag. I etterkant viste det seg at eksospotta var "potta-tett". Mye rart kan skje i Bilcross. 

Sara Brenno kjørte seg inn til en C-finale, bilen gikk ikke helt som den skulle de første rundene i finalen, men endte opp på en 15.plass totalt. Simen Østenfor og Adrian Solbakken kjørte seg til en B-finale, det skulle vise seg å bli en spennende finale. Østenfor fikk problemer med gasspedal og forstilling og brøt etter første sving, og ble nummer 11 totalt. Solbakken kommer først ut i starten og leder, men med en god blanding av overtenning og løs grus sklir han ut i borterste grussving og to biler smetter forbi. Uansett vel gjennomført første løp hvor han viste godt at han kan ratte bil, ble nummer 9 totalt.

Resultater Junior NMK Gol

9.plass - Adrian Solbakken - 7-5-7-7 - 26 poeng

11.plass - Simen Østenfor - 7-5-7-5 - 24 poeng

15.plass - Sara Brenno - 2-7-3-5 - 17 poeng

Trukket fra stevne: Eksil Turhus

F.v. Silje Solbakken og Adrian Solbakken. Foto: Hans Marius Solbakken

834 - Sara Brenno. Foto: Linda F. Tveito

 

DAMER

Tinni Jensvoll Møllerplass, Silje Solbakken og undertegnende Linda F. Tveito stilte til start. Jensvoll Møllerplass var uheldig og hadde tekniske problemer med bilen og måtte bryte første dag. Tveito kjørte seg inn til en A-finale, i A-finalen ble det 500 meter med morro, før bilen mistet all driv, og resten av finalen kunne observeres fra sidelinja. Endte opp på 6. plass totalt. Mor Solbakken og sønn delte bil og det ble hektisk når begge kom i hver sin B-finale. Mekaniker, Far Solbakken hadde en sparkesykkel som gikk varm mellom banen og depoet i noen hektiske finaleheat. Mor Solbakken "gruset" alle i B-finalen og kjører seg opp til A-finalen, her blir det en vel fortjent 4.plass. NMK Gol er svært fornøyd med årets Eliterace, når 5 førere kommer i finaler. 

Resultater Damer - NMK Gol

4.plass - Silje Solbakken - 7-7-3-3 - 20 poeng

6.plass Linda F. Tveito - 5-7-5-7 -24 poeng

Trukket fra stevne: Tinni Jensvoll Møllerplass

 

Fullstendig resultatlister i alle klasser ligger som PDF nederst på siden. 

 

17.MAI

Golings gjengen ladet opp med 17.mai feiring på Bjorli Motorsportsenter. En god gjeng var på plass hos NMK Nord-Gudbrandsdal i god tid før løpet, for å utnytte langhelgen som var i vente. 17.mai ble feiret i fint vær, med god mat og gode gammeldagse 17.mai leker.